برگزاری سخنرانی و نشست علمی بحران طلاق در ایران

۲۷ آذر ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۶ کد : ۲۲۹۹۳ آخرین اخبار

در ادامه کارگاه های تخصصی هفته پژوهش، سخنرانی و نشست علمی بحران طلاق در ایران از دیدگاه جامعه شناسی توسط دکتر مهران سهراب زاده در تالار آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی برگزار گردید. در این نشست دکتر سهراب زاده به موضوع طلاق و امار مربوط به آن از قبل از انقلاب و آمار طلاق شهرها و استان های کشور پرداخته و و ضعیت کنونی ایران را مورد تحلیل قرار داد.

استاد بازنشسته گروه جامعه شناسی دانشگاه در ادامه به عوامل مؤثر بر طلاق در ایران پرداخته که مهمترین عوامل اجتماعی شامل کاهش پایبندی به سنت ها و رسوم در سطح جامعه،  غلبه سبک زندگی مدرن به جای سبک زندگی سنتی، شکسته شدن قبح طلاق در بین خانواده ها و جوانان، رسوخ نگرش ها و رفتار های فرهنگی بویژه در زمینه ارتباط بین زن و مرد از طریق رسانه های نوین، نقش اعتیاد همسر، رواج ازدواج سفید در جامعه، رواج طلاق های عاطفی – پیش درامد طلاق قطعی و ... ؛ مهمترین عوامل اقتصادی شامل مشکلات معیشتی و محرومیت از کالاهای موردنیاز، بیکاری همسر، فقدان خانه و سر پناه و گرانی مسکن، فقدان حمایت های اجتماعی در موقع بیکاری و چند شغله بودن و نگذراندن وقت با همسر و فرزندان؛ مهمترین عوامل فرهنگی شامل بالا رفتن سطح تحصیلات زنان و دختران، افزیش اشتغال زنان و استقلال اقتصادی آنان، رواج سبک زندگی انفرادی و مستقل، تأثیر فضاهای مجازی و ماهواره های مروج بی بند و باری و تحول حقوقی در مورد تقاضای طلاق از سوی زنان متاهل می باشد.

در پایان ایشان به راهکارهای کاهش طلاق در جامعه شاره نمودن که مهمترین آنها شامل آموزش پیش از ازدواج، آموزش های زندگی با همسر، آموزش مهارت های زندگی، تقویت باور های دینی و مذهبی، داشتن اشتغال مناسب و پایدار، درمان به موقع اختلالات روحی و روانی، درمان به موقع اختلالات جنسی و زناشویی، عدم اجازه به دخالت بی مورد اطرافیان، تعدیل کردن انتظارات و توقعات، حمایت های مالی و اقتصادی خانواده ها از زوجین، تشویق به ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی، کمک گرفتن از مشاوران در موقع بروز اختلاف و یادگیری بردباری و کنتر خشم در موقع بروز مشکلات می باشد.